joi, 26 noiembrie 2009

Targul Gaudeamus

Am fost aseara la targ si am ramas impresionata sa vad o coada foarte lunga ce statea sa ia autograf pe cartea "Pamantul de sub talpile ei" de Salman Rushdie, cel care a scris si "Versetele satanice". Lansand in urma coada, am observat ca ingramadeala era la parter, pe la editura Rao, Nemira etc., iar sus, pe la standurile cu carti ale BCU-ului sau Bibliotecii Nationale, Ase, Masoni etc. sufla vantul. Carti interesante sunt si la 10 ron, toate frumos colorate, cuminti, asteptand sa fie luate de cineva. Inghesuiala e mare si e foarte cald, dar pentru placerea de a te afla printre carti, se merita. La standul "Adevarul" se afla si Sergiu Nicolaescu, care dadea autografe. Ma asteptam sa vad mai multe carti in limba engleza, dar nu stiintifice sau pentru scoala, asa cum am observat si ar fi fost tare dragut sa existe pe unde si o ceainarie sau ceva de genul acesta unde sa te poti odihni si savura cartile pe care le-ai cumparat. Nici cartile pentru copii nu sunt foarte scumpe, e o ocazie sa scapati ieftin cu cadouri de sarbatori. Studentii nu platesc intrarea asa ca daca aveti o jumatate de ora libera, treceti pe acolo ca e pacat, si daca nu aveti timp deloc, faceti-va ! P.S.: nu luati multi bani la voi ca s-ar putea sa va intoarceti cu portofelul gol.


3 comentarii:

  1. te inteleg la partea cu portofelul gol:-s dar trebuia sa imi fi dat sfatul inainte:D;dar sunt mandra de achizitiile mele pe care deja le savurez

    RăspundețiȘtergere
  2. Pisica aceea are legitimatie de BCU? :P. O sa iti urmez sfatul si o sa dau o fuga sambata pe la targ. Sunt sigur ca o sa gasesc ceva lucruri interesante... Din cate stiu de anii trecuti, erau un fel de mini - baruletze unde puteai sa savurezi un ceai sau un sandwich. Le-au desfiintat?

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am vazut niciun refugiu pentru cei care ar dori sa bea un ceai sau sa manance ceva si nu cred ca era prea aglomerat ca sa nu observ. In schimb am vazut destule standuri care nu au nicio legatura cu tema targului, de telefonie mobila, banci etc.

    RăspundețiȘtergere

Bookconsumer