miercuri, 3 februarie 2010

Stiri despre stiri

Universul nostru se schimba, atat de rapid incat nici nu simtim. Traim in viteza si nu ne putem opri, pentru ca altfel am fi lasati in urma, iar cei care s-au oprit deja vor ramane mereu oamenii secolului 20. Exemple gasim peste tot: la facultate, la job, chiar si pe net. Societati intregi raman in urma pentru ca nu au invatat cum sa tina pasul, dar noi nu vrem sa ni se intample asta nu? So let's keep up.
Ultimele zile au fost dedicate intru totul inovatiilor. In primul rand pe Chromium, (chiar daca nu este site-ul oficial al Google este cel dedicat dezvoltarii aplicatiilor lor) a aparut un concept de tablet pc care are cu ce atrage atentia si daca nu ma credeti than see for yourselves.
SAP a anuntat dezvoltarea unei platforme asemanatoare Google Wave, 12Sprints. Nu cred ca se poate vorbi de competitie intre cele doua platforme de comunicare in primul rand pentru ca 12Sprints va fi compatibil cu SAP-ul si reprezinta un instrument care va simplifica decision making-ul, sau cel putin asa se spera.
Ce mi-a atras atentia cel mai mult a fost a fost atitudinea europeana anti patente software . Dupa cum tweetuia si Bill Gates Inovatiile vor salva planeta, iar patentarea e considerata, de din ce in ce mai multi, un important pas inapoi. Cei care au cu adevarat un cuvant de spus pot fi mai vizibili ca niciodata folosind social media si aceeasi social media va marginaliza plagiatorii, plus ca renuntand la patente developerii pot crea linistiti fara amenintarea unui proces precum bine cunoscutul conflict dintre Nokia si Apple. Viitorul e open acces si companii precum Adobe sau Google au prevazut deja acest lucru (adobe air, Chrome OS extensiile pentru chrome sunt doar cateva exemple)
Si daca tot suntem la capitolul webdevelopment nu putem sa trecem cu vederea dezvoltarea HTML 5, succesul ii va fi asigurat si de faptul ca flash-ul e destul de instabil (I should know...farmville e dovada vie).
Inchei cu
Explore, Share and Inovate!

2 comentarii:

  1. to much computeristica :) devenim prea mecanici, uitam sa fim human kind.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu e too much computeristica, ne folosim de unelte ca sa devenim mai buni. Nimeni nu vorbeste de extreme. Extremele le vedem la stirile de la ora 5, in schimb sa stii sa te folosesti de web ca sa obtii info sau sa promovezi o idee, un brand cred ca e o idee destul de buna si merita toata atentia.

    RăspundețiȘtergere

Bookconsumer