miercuri, 9 februarie 2011

Rapoarte din 2010 ale bibliotecilor

Am dat pe Internet peste cateva date interesante, cifre ce cu siguranta mi-ar fi fost utile si la licenta sau in referate. Asa ca enumerandu-le aici sper sa va fie voua folositoare. Aici avem un articol unde aflam ca in anul 2010, s-au consultat aproape un milion de volume la BCU Cluj, numarul celor inscrisi a crescut fata de anul trecut, iar numarul cititorilor a fost constant. Ca tot am mentionat BCU Cluj, ati vazut ce site modern au? Mi se pare foarte util si clar si sper ca si BCU Bucuresti isi va schimba anul acesta site-ul...Pacat ca buletinul informativ de pe site-ul BCU Cluj merge deschis cu Mozilla si nu cu Internet Explorer (asa a fost in cazul meu), ar fi bine sa puna undeva o nota informativa...Aici aveti un alt articol despre Biblioteca Municipala din Turda unde puteti afla statistici despre cititori, pe sexe, astfel in cazul lor, femeile si copiii sunt cei care citesc mai mult. Iar aici aveti un raport al BCU Bucuresti din 2010, ce contine date despre cat s-au utilizat bazele de date, fondul de documente existent, cititori inscrisi, pe filiale, frecventa lunar, colaborarea cu Universitatea Bucuresti, situatia intrarilor de publicatii, cartile electronice existente si altele. Datele va pot fi de folos si in viitoare cercetari de marketing sau comparative.

Sursa

7 comentarii:

  1. La mine, in schimb, site-ul Manifestului studentului... se deschide tot doar cu Mozilla:))
    dragut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-a mai zis cineva acest lucru zilele trecute, dar se pare ca problema ar fi numai la IE6. Oricum sa mai caut sa vedem daca exista si o rezolvare...

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe mine ma costa uneori viata ca sa deschid site-ul de la BCU Cluj.

    Blogul vostru la mine se deschide fara probleme cu IE 8. Pana la urma e blogspot. Nu stiu cine mai foloseste IE!? LA BCU Bucuresti se foloseste, spune pe site ca e optimizat pentru asta, dar site-ul BCU Bucuresti este o relicva, conceput prost de la inceput si fara nici o evolutie. Practic, este cel mai prost produs al bibliotecii. Dar functioneaza, asta da.

    Pe ProLibro am inceput o colectie de rapoarte si strategii cu acelasi scop de documentare: http://www.prolibro.eu/groups/arhiva-de-rapoarte/

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-a zis Cristina ca nici ei nu i-a mers site-ul BCU Cluj. Cat despre IE..nici eu nu credeam ca este utilizat de multe persoane, dar conform StatCounter, 33.8% dintre cei ce intra pe blog, folosesc IE, Firefox 30.2%, Chrome 27%, Opera 4.6%. Multumim pentru linkul foarte util, sunt si bine organizate.

    RăspundețiȘtergere
  5. A..si ca sa fiu si mai exacta...IE 8 - 26.8%, IE 7 - 5%, IE 6 - 3.8%.

    RăspundețiȘtergere
  6. Asta inseamna totusi ca sunt mai multi care nu folosesc IE, 66%. Ce rost are sa optimizezi site-ul pt o minoritate fie ea si majoritara?

    Colectia de rapoarte nu e prea organizata fiindca nu stiu nici un plugin de wordpress care sa ajute la asta, cel de documente pentru grupuri deocamdata asa arata.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ai dreptate, oricum cunosc destui (ca si mine) care folosesc 2 sau 3 browsere. Si colectia de rapoarte..lasa ca este foarte bine..decat imprastiata peste tot..Toate au un inceput si cel mai important este sa apreciem efortul.

    RăspundețiȘtergere

Bookconsumer