marți, 22 februarie 2011

Forfecila - un exemplu bun

De obicei tindem sa semnalam exemplele negative din jurul nostru, asa ca de data aceasta o sa va spun de ce consider eu "Forfecila" un exemplu bun in marketing...si un posibil brand.
P.S.: Nu este reclama platita si nu sunt prietena cu patroana :)

Intr-un weekend, cautam un coafor in apropiere (cartierul Militari) si nu prea aveam succes la rezervari, cand sotul meu mi-a sugerat sa ma tund in Auchan, la Forfecila. Ingrozita de ideea de a ma tunde la un salon pentru copii ...deja imi vedeam parul ferfenita intr-un stil foarte scolaresc... uite-ma ca  fara alte variante si impinsa de urgenta problemei :) ajung la Forfecila. Intr-o zi de sambata, aglomerat era putin spus, cu toate acestea toata lumea avea loc, iar fetele erau mai mult decat amabile, servindu-te cu cafea sau apa la o mica masuta acoperita de ziare. Ca sa nu ma plictisesc, fata cu care vorbisem la telefon si se afla la "receptie" imi aduce un catalog sa ma uit pe el, zambitoare. Destul de stresata, dar multumita ca gasisem un salon fara programare, ma uitam in jur si imi doream sa fiu iar copil, ca sa ma bucur de incaperea decorata foarte atragator, cu plasme la care erau desene animate, scaune sub forma de masinute si jucarii. Intre timp, am aflat ca fata de la receptie, care era o doamna pe la 40, era de fapt patroana si daca nu as fi intrebat-o, nu mi-as fi dat seama pentru ca glumea cu fetele in continuu si avea grija de fiecare copil in parte, dandu-le ba cate o masinuta gratis, ba cate un sampon si un CD (cu Bambi, imaginea firmei) parintilor lor. Din vorba in vorba, aflu ca a lucrat in banci toata viata, dar ca descoperind nevoia unui salon pentru copii in apropiere, s-a hotarat sa faca Forfecila, cu fete ce lucreaza si la Ciufolici. Imi zic..uite o femeie cu initiativa..si pe deasupra ofera si ceva gratis..ca doar ne place..si numai pe afara mai vedem..si nici nu ii e rusine sa lucreze cot la cot la salon, nu ca majoritatea patronilor...Sa va mai zic ca si duminica au program prelungit? Tot ce le mai trebuie este un site mai util. Desi nu stiu dedesubturile afacerii..de pilda parerea fetelor..pareau foarte amabile si incredibil de rabdatoare cu toti copiii aceia mici si galagiosi, pe care pe mine, dupa atatea ore sigur ma scoteau din sarite, oricat i-as iubi. Am intrebat-o si daca a apelat la o agentie de publicitate pentru nume, dar contrar sfaturilor Anetei Bogdan din "Branding pe Frontul de Est", l-a facut singura...o idee simpla, romaneasca, dar atractiva. In rest, le urez succes si sper sa mai vad idei similare, asa ca va urez voua sa aveti nu numai idei, ci si finante pentru a le pune in practica.

2 comentarii:

  1. Eu ma gandeam zilele astea la o idee de genul "salon de coafura pt cei mici" si caut pe google curios daca in .ro exista asa ceva ... si aflu ca exista ideea. Super ok ca a atacat cineva nisa asta ... acum ar fi misto ca doamna de la Forfecila sa se extinda ... eventual in franciza. Cred ca fiecare oras mare are un potential urias pe aceasta nisa. Cat despre sfaturile Anetei Bogdan - sunt extraordinare lectiile ei .. dar marii castigatori se nasc exact din nerespectarea unor sfaturi pretioase.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu ma gandeam la franciza chiar pentru orasul din care sunt eu - Campina numai ca ma dau inapoi lipsa unei baze financiare si pana la urma..cine are nevoie de intermediari? Este foarte posibil sa faca singura si sa nu aiba nevoie de alti parteneri..who knows...Cat comentariul despre Aneta Bogadan - perfect adevarat!

    RăspundețiȘtergere

Bookconsumer