vineri, 18 februarie 2011

Doctorat?

Ei bine, a venit vremea sa va cerem voua informatii :)). Noi (eu, Cris si Geani) suntem intr-o ceata totala privind doctoratul...nici nu ne-am strofocat cautand informatii, dar am prefera sa le auzim de la cei care stiu mai bine si sunt deja Phd :). Ne-a speriat noua lege a educatiei, am citit-o pe Internet si am inteles ca profesorii trebuie sa se pensioneze la varsta de 65 de ani, iar cei care sunt conducatori de doctorat au voie sa continue pana la 75 de ani. Din cate stim noi, domnii profesor Ion Stoica si Mircea Regneala sunt la noi conducatori de doctorat. Domnul Stoica cred ca va fi nevoit sa se pensioneze..nu stiu exact ce varsta are..si domnul profesor Regneala, avand in vedere ca este nascut in 1943...cine preia doctoratele sau cum se procedeaza? Cred ca si doamna profesoara Zenovia Niculescu nu ne va mai onora cu prezenta pentru mult timp... Ieri am avut curs cu doamna profesoara Adina Berciu si am profitat de ocazie s-o intrebam pe dansa, mai ales ca ne-a fost conducatoare de an in facultate. S-a mirat foarte tare cand a auzit..ne-a intrebat de vreo 3 ori ..ce ne-a venit...Eh..ne place sa invatam ..:) Glumesc..sau nu..din mai multe motive :) Spunea ca nici dansa nu stie cu siguranta, ca ar fi bine sa ne interesam prin iunie, pentru toamna, ca mai intai sa ne facem disertatia si spunea ca ar cunoaste pe cineva la Targoviste si Craiova, unde sunt locuri libere...Dar avand in vedere ca acum m-am facut bucuresteanca si fetele nici nu vor sa auda de aceste orase...well...ce se intampla in Bucuresti? Asteptam sa vedem ce ne spuneti si voi, mai ales ca daca ne uitam la sondaj, intra doctoranzi pe blog, poate chiar de la aceasta specializare, care ne pot lumina. A...era sa uit..multi dintre voi nu ati fost ieri la cursul doamnei Berciu - "Valori patrimoniale in institutii culturale", ne-a spus (numai celor 13 cati am fost, de restul nu a zis ce tema le va da) sa cautam titluri privind relatiile romano-elvetiene (ca tot se implinesc 100 de ani) pentru alcatuirea unei bibliografii. Cei care aduc mai mult de 20 de titluri (sub forma unei descrieri catalografice) vor fi precizati in lucrare..sau ceva de genul acesta. Ariile de cautare ar trebui sa fie din economie si subdomeniile acesteia, religie, cultura, diplomatie, emigratie etc. Mult succes!

2 comentarii:

  1. Cu noua lege a educatiei - e posibil orice, asa incit am sa comentez din perspectiva "pe vremea mea":)). Faptul ca unii profesori vor trebuie sa se pensioneze nu ar trebui sa influenteze prea mult doctoratele dv., in sensul ca indrumatorii pensionabili isi vor conduce doctoranzii deja inscrisi pina la sustinerea tezei. Nu mai au drept sa primeasca inscrieri de candidati noi, doar atit. Si daca unii profesori "ies din scena", cu siguranta, vor apare conducatori noi de doctorat in cadrul aceleiasi institutii care ii vor inlocui pe cei plecati, asa incit nu trebuie sa va mutati la Tirgoviste, Craiova (la cine!?) sau in alte locuri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim pentru info.! Pretioase! Mai ales ca de obicei pe la noi nu se stiu multe si daca se stiu, se afla in ultimul moment.

    RăspundețiȘtergere

Bookconsumer