luni, 15 martie 2010

Open source...O idee socialista sau sufletul capitalismului?

Acesta este o intrebare pe care am intalnit-o de cateva ori. Argumentele care sustin ambele ipoteze insa, nu sunt noi, sau formulate astazi, on the spot, ci reprezinta un subiect dezbatut tot mai aprig in ultimul timp (google-iti, bing-uiti ask-uiti samd socialism and open source si surprinzator o sa gasiti destul de citit). Voi ce credeti? Ar trebui sau nu sustinute initiativele open source? Eu voi avea intotdeauna un DA hotarat la aceasta intrebare. Fiecare inventie reprezinta o treapta in procesul de evolutie al umanitatii si daca e asa de sa incetinim urcatul? Pe de alta parte munca (gratuita) in scopul unor idealuri e foarte, foarte rar intalnita...sau nu?
 Intre 19 si 21 Martie va avea loc in Cambridge, Massachusetts USA conferinta LibrePlanet 2010 organizata de Free Software Foundation si va reuni sustinatorii softurilor gratuite si tinand cont ca nu este la prima editie iar numarul participantilor este destul de mare, se pare ca softurile gratuite vor fi din ce in ce mai des intalnite si din ce in ce mai bune.
Voi ati alege sa creati un soft pentru a-l distribui gratuit? V-ar placea sa puteti copia tot felul de softuri fara sa aveti constiinta incarcata ca e piratat, crackuit (suntem pe locul 2 in lume la informatii piratate so raspunsul la aceasta intrebare e oarecum evident)? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bookconsumer