vineri, 5 martie 2010

Conferintele AdRev - ziua a treia

Ziua a treia la conferintele AdRev a fost pe tema Digital & Viral. Pe cat de nepotrivita a fost ziua de luni, pe atat de interesanta si utila a fost aceasta. Prima prezentare a fost tinuta de Mihaela BÂRSAN – CEO FourHooks si Dana PASCU – Senior Strategic Planner Kinecto. A fost foarte interactiv, cele doua au enumerat motive de consum online si alte itemuri utile, si au spus lucruri foarte interesante. De exemplu, faptul ca bannerele nu mai sunt asa eficiente, deoarece utilizatorii le ignora pentru ca au vazut prea multe. S-a discutat despre campaniile online si la ce trebuie sa se gandeasca cel care face o astfel de campanie, de exemplu modul cum este consumatorul, mediul in care comunicam, importanta felului cum suntem pentru nevoia consumatorului. O sa las filmuletele sa vorbeasca de la sine.


A urmat apoi prezentarea campaniei Deus din Israel. Este vorba de un serial care urma sa apara si atunci cei care trebuiau sa-l promovezeze s-au gandit sa ofere niste premii neimportante in schimbul datelor personale. Dupa ceva timp, adolescentii au inceput sa primeasca mesaje personale adresate lor, au urmat trei zile in care toata lumea s-a isterizat, in special parintii, ca mai apoi, dupa un timp, sa dezvaluie scopul campaniei si serialul ce urma a fi difuzat. Bineinteles, a avut impact mare si lumea era curioasa sa vada serialul. Aveti campania explicata mai jos:



O alta campanie este aceasta: http://expenseasteak.com/ , de unde utilizatorii pot primi bonuri pentru decontare din partea unui restaurant. O campanie care putem spune ca instiga la violenta, este aceasta http://www.jetueunami.com/13emeRUE/ , facuta pentru un film. Exista cinci personaje de unde una care "iti aranjeza" o persoana. Trebuie sa stiti putina franceza macar pentru a va descurca si o poza a dvs si a celui pe care vreti sa-l "aranjati". Succes!

Au urmat si intrebari si premii pentru cele mai bune intrebari:





A doua prezentare a fost sustinuta de Sorin Tudor - Managing Partner 365 Communications si Crenguta Rosu -  Managing Partner DC Communications si tema a fost social media. A fost foarte interesant punctul de vedere al lui Sorin Tudor asupra social media, dand o viziune mai sumbra si demonstrand ca este foarte mic procentul acelora care chiar sunt atrasi de prezenta companiilor pe retelele de socializare. Doamna Crenguta Rosu, printre altele, a impartit utilizatorii de azi sau consumatorii in mai multe segmente in functie de atitudine, astfel avem reticientii, conservatorii, prudentii si entuziastii. In functie de decizia pe care o ia o companie, de a fi prezenta sau nu in social media, clientii se pot imparti in mai multe arii, iar deciziille asupra social media inca nu se stie de catre ce functie ar trebui luate - IT-ist, director de marketing, PR etc.
Domnul Sorin Tudor ne-a spus totusi foarte clar ca e timpul sa promovam afaceri pe retelele de socializare, acum, cat este trendy, pe val, si ne construim in primul rand retele de cunostiinte reale, sa facem schimb de conturi in viata reala, pana la urma e un fel de carte de vizita. Chiar am auzit pe cineva care se identifica cu site-ul personal - a intrebat "stiti acel site"? Eu sunt! Mai multe filmulete in continuare:




Si unele dintre intrebari:









A urmat si cea de-a treia conferinta prezidata de Costin RADU – Managing Partner IQads & SMARK si Cristian DIȚOIU – General Manager WebMaker despre reclame virale. Cei doi spuneau ca s-au cunoscut pe un forum de filosofie prin 2002 si de atunci au devenit prieteni.





Si cateva filmulete cu intrebarile puse de cei din sala:



Cam atat de la conferinta AdRev, cei care am fost am plecat de acolo cu niste lucruri foarte interesante si sincer imi pare rau ca nu a durat mai mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bookconsumer