luni, 21 decembrie 2009

Voi pana unde mergeti pentru a studia?

In zilele noastre barierele pentru a ajunge la informatie sunt din ce in ce mai putine. Avem Google, biblioteci digitale, virtuale, ziare on-line, statistici, cursuri on-line, avem tot ce ne trebuie pentru a studia. Dar cati dintre noi o fac din placere? Cati nu o fac pentru diploma, pentru a fi superior altora, pentru a avea o activitate, pentru ca asa spun parintii etc? Nu de putine ori, persoane care ma vedeau citind ma intrebau daca e pentru facultate, iar cand le raspundeam ca nu, se mirau. Unde sunt aceia care studiaza pentru ca le place, pentru ca spera sa devina mai buni, pentru ca doresc sa-si hraneasca spiritul si mintea? Cand v-a cerut ultima data cineva sa imprumute o carte? Setea pentru informatie, pentru studiu, ar trebui sa fie mare, ar trebuie sa facem sacrificii precum Barbra Streisand, din filmul "Yentl" si sa ne dorim atat de mult sa studiem incat sa ne deghizam in barbati si sa ne casatorim cu femei, doar pentru a studia Talmudulul. Si sunt persoane care fac sacrificii, fete care ar face orice pentru a-si achita taxele la facultate, altii care au 3 joburi part-time, cei care accepta joburi de jos, dar putini rezista pana la capat. Oricum cu ocazia acestui articol, ii felicit si pe aceia care au dat la doua facultati in acelasi timp, sau la doua mastere in acelasi timp, ori master si a doua faculta. Stiu cat e de greu, am vorbit cu voi si mi-ati spus ca nu aveti timp nici de un film, stiu ca pe langa aceasta mai si lucrati si stiu ca nici multi profesori nu va inteleg. Totusi, noi, ceilalti studenti, va apreciem si va felicitam pentru curajul vostru.

Un comentariu:

  1. Hei, viata unora e totusi plina de sacrificii pentru studiu. Si nu sunt putini. Pe mine, cararea invataturii m-a dus in Austria si Elvetia, pe altii cine stie pe unde...
    Intotdeauna am considerat ca nu e suficient sa ai o specializare, sa te asezi linistit intr-un job mediocru si sa astepti venirea pensiei. Suntem facuti pentru lucruri marete... Iar eu incerc sa ma apropii de acestea, sau macar sa fiu constient de ele.

    RăspundețiȘtergere

Bookconsumer