marți, 29 decembrie 2009

Leapsa lui 2009:)


Raspund dar voi schimba tema pentru ca eu despre politichie nu scriu ever.
First things 1st :
Imaginea anului 2009 pentru mine este
si daca aceasta este imaginea anului, cuvantul anului cu siguranta e conversation poate de aceea Facebook a avut in decembrie cel mai mare trafic, depasind Google- o performanta pe care nu a mai reusit-o niciun site pana acum. Interactionam in umbra anonimatului, cunoastem persoane pe care altfel nu am fi avut posibilitatea sa le cunoastem, vizitam locuri pe care inainte le vizitam doar folosindu-ne imaginatia, luam parte activ la dezvoltarea cantitatii de informatii disponibile online dar ne si plangem ca e prea multa informatie si inventam tot felul de gadgeturi, impunem tot felul de reguli, nascocim tot felul de denumiri totul pentru a putea filtra informatia dar niciuna nu reprezinta o solutie viabila pentru ca webul e din ce in ce mai personalizat. Oricine isi poate crea un site, oricine poate disemina informatii, oricine isi poate crea online o baza de date cu ceea ce il intereseaza, treaba profesionistilor in informare va fi in mare parte sa ii ghideze pe cei care inca nu stiu cum sa faca asta, nu vor sau nu au timp.

2Evenimentul anului
Chiar daca mai sunt voci care spun ca de fapt Twitter reprezinta revelatia anului eu raman cu majoritatea adica Google Wave si Chrome OS. De ce? Pentru ca aceste doua inovatii aduc concepte si idei noi. Chrome OS desfiinteaza desktopul permitand o conexiune la internet in 30 de secunde de la apasarea butonului de deschidere a pc-ului si absolut totul se desfasoara online, de la proiecte pana la editatul pozelor. Wave da utilizatorului putere completa asupra continutului. Editezi ce ai trimis deja catre prieteni, adaugi pe altacineva la un wave deja deschis si vede tot ce s-a scris pana atunci, transferul de informatii se face foarte rapid. Nu trebuie sa fii tech savy sa folosesti google wave dar in schimb iti ofera toata libertatea de care ai nevoie.

3 Declaratia anului
pentru mine sunt 2
prima despre generation y vs generation x dedicata angajatorilor dar si domnilor profesori


Generation y has lots of ys.

a doua declaratie este cu privire la social cataloging..nu existain romania dar one can never now..poate la anul vom fi mai deschisi la nou


Let's rehumanize the library!

4 Cel mai frumos lucru care mi s-a intamplat anul acesta(pe plan profesional) este sa descopar ca exista o lume in biblioteconomie despre care habar nu aveam ca exista, si ca acest domeniu nu e atat de invechit pe cat credeam..dar once again asta se intampla peste hotare; mai bine decat nimic.

Abia astept sa vad ce o sa se intample in anul ce urmeaza; schimbarile vor fi mari si sper ca se vor face resimtite si la noi.


leapsa de la ionut

2 comentarii:

Bookconsumer