joi, 5 ianuarie 2012

Unde merge studentul de la biblioteconomie

Merge la Sighisoara.

In aceasta vacanta de iarna, sotul si tatal meu mi-au facut o surpriza si m-au dus la Sighisoara - o plimbare de o zi. Nu am nimerit cand era vreun eveniment, festival sau concert, astfel incat locul era foarte linistit. Va recomand sa mergeti pentru ca se merita, orasul (partea veche) este mic, dar frumos. Pentru cei care au stat mai mult prin Italia, Austria, Germania etc o sa vi sa para foarte mic - cateva stradute si ziduri vechi, dar merita sa cunoastem Romania si sa o apreciem la adevarata ei valoare. Nu o sa va zapacesc cu monumentele pe care le puteti vizita pentru ca exista destule informatii pe Internet, in schimb va spun ca am vizitat Turnul cu ceas si ca intrarea pentru studenti este extrem de ieftina. Dar daca sunteti in varsta, claustrofob sau aveti rau de inaltime, evitati aceasta oprire. Scarile sunt foarte inguste si abrupte, prin urmare exista un risc mare de a cadea. Pentru studentii de la biblioteconomie, obiectele vechi, expuse, pe fiecare etaj sunt un bun prilej de a-si aduce aminte de materiile din facultate - veti observa unelte, obiecte, sigilii, carti vechi, demne de o frumusete rara, iar in varf va asteapta o priveliste minunata. Turnul pare atat de vechi incat ai spune ca la primul cutremur va cadea, dar sa speram ca va mai rezista la tot atatea cat a rezistat si pana acum. De la Turnul cu ceas, mergand inapoi, la stanga urmeaza un scurt drum cu pietre rotunjite si o scara acoperita din lemn, ce duce pana la Biserica din deal. Mi-a placut arhitectura scarilor, chiar daca era sa cad de vreo cateva ori. In varf, panorama e minunata si biserica, care se afla langa un liceu, m-a facut sa ma simt ca intr-un film cu vampiri. Constructia cladirii este impresionanta (gotic), simplitatea peretilor, fara impodobiri nepotrivite si arcadele maiestuoase ii dau o atmosfera rece, dar si eleganta. Eu una m-am simtit in largul meu si as mai fi stat mult si bine daca nu as fi vrut sa vad si cimitirul din spatele ei, ale caror morminte erau acoperite de zapada intr-un peisaj de Bacovia.  Cu sinceritate, va spun ca pentru cei ce vor liniste si nu sunt fani ai activitatilor extreme, Sighisoara este foarte frumoasa si primitoare, la fel cum sunt si restaurantele si barurile din ea care te imbie la vin fiert si bucate traditionale. In schimb, daca va arde sangele in vene (ca mie), rezervati-va numai o zi, maxim doua, ca sa nu va plictisiti sau interesati-va din timp si de alte lucruri pe care le puteti face probabil in partea moderna - echitatie, biliard, inot etc. Pentru sfarsit, cateva poze:






2 comentarii:

  1. madalina androne5 ianuarie 2012 la 11:10

    Dragele mele , am uitat sa intru si aici si va urez La multi ani ! :) sa aveti parte de multa putere de munca , bucurii si implniri , si poate pe 2012 sa ne vedem si noi la o ciocolata calda :)))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim! La multi ani si un an plin de impliniri! Speram sa iesim la cioco , cu siguranta ne-ar face placere pentru ca nici eu cu Cristina nu am mai avut timp sa ne vedem. Te pupam si sa auzim de bine!

    RăspundețiȘtergere

Bookconsumer