luni, 18 iulie 2011

Noaptea bibliotecilor

O zi de luni cu surprize placute. Se planuieste o noapte a bibliotecilor! Prea multe detalii nu cunosc, insa eu sper ca in acea noapte sa nu fie doar un moment in care  vizitam biblioteca de parca ar fi un muzeu. Mi-ar placea ca vizitatorii sa poata sa rasfoiasca acea sau acele carti care le atrag atentia fara ca bibliotecarul sa se supere ca nu le-au pus bine inapoi, sa poata sa vada si carti din colectiile speciale, sa auda povesti despre biblioteca (daca sunt), pe peretii liberi sa fie proiectate filmulete sau documentare, curiosii sa poata vedea cam ce se intampla la birouri, cum se introduc diversele documente in sistem (a se evita prea multe detalii tehice pt ca nu am vrea sa ne adorma vizitatorii hihi) si sa incurajam vizitatorii sa vina sugestii (care sa nu fie ignorate). As vrea sa fie o zi care sa semene mai degraba cu zilele portilor deschise ale unei companii prin care bibliotecile sa arate ca inseamna mai mult decat o multime de carti asezate dupa un sistem neinteles, bibliotecari suparati si fara ocupatie, toate asezate frumos intr-o cladire templu dedicata devoratorilor de carte.
Mi-ar placea ca in acea noapte sa fie cozi uriase la intrarea in biblioteca, chiar mai mari decat in perioada sesiunii :)
Pana atunci insa va las cu pseudoCharlie la biblioteca.

6 comentarii:

  1. Ar fi frumos...din pacate cred ca nu are nimeni interesul sa promoveze cartea scris, tiparita pe hartie :)
    Totusi ma pot alatura tie spunand ca si mie mi-ar placea.
    P.S. Am schimbat casa de ceva vreme de pe blog spot pe wordpress - daca inca doresti sa ma ai in blogroll te rog sa schimbi adresa

    RăspundețiȘtergere
  2. Imediat facem si modificarile, din pacate nu am mai avut atat de mult timp pe cat ne doream...

    RăspundețiȘtergere
  3. Stiu stiu cume cu timpul...nici eu nu prea mai am timp liber :)
    E pitica mereu pe mine
    http://www.youtube.com/watch?v=9QPJ5mELIS4
    Recomand casti si sunet la maxim ca e inregistrat sunetul slab

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumoasa si simpatica e - un ingeras!!! Lasa tot si stai cu ea, e minunata! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. LA B.C.U. Cluj sunt peste 6 mil. de carti. Daca bibliotecarii le-ar permite cititorilor sa puna cartile acolo unde le este lor mai comod, a doua zi dupa un astfel de eveniment ar trebui inchisa biblioteca si verificat intreg fondul de carte. Aceasta actiune ar putea dura luni intregi. Nu cred ca-si doreszte cineva asta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, ar fi curata nebunie. Dar nu ma gandeam la lasat utilizatorii printre carti singuri, sa umble prin depozite ca in labirinte ascunse. Se pot forma grupuri supravegheate formate din cei care ar dori sa vada un anume tip de carte. Nu cred ca persoanele target ale unui astfel de eveniment ar distruge cartile. Ca le pun aiurea..oricum in fiecare zi la salile de lectura cu acces deschis la raft cartile sunt puse aiurea.
    Solutii se pot gasi pentru a nu face vizitatorii sa se simta in cusca sau la muzeul de literatura.

    RăspundețiȘtergere

Bookconsumer