luni, 11 iulie 2011

Google +

Azi, in sfarsit,  am reusit si eu sa ma loghez pe Google +. BTW thx for the invite Ionut.
Intr-adevar seamana cu Facebook, si cu majoritatea interfetelor retelelor de socializare doar ca e un pic clean si cu ceva imbunatatiri.
Inglobeaza Picasa, Buzz si +Button si totodata pe profil este o lista cu alte site-uri pe care m-am inregistrat folosind gmailul, inclusiv Facebook. Dar asta nu este partea cea mai interesanta. Ce distinge Google + de celelalte multe platforme de socializare este modalitatea oarecum diferita de manageruire a cunostintelor , de a interactiona cu ei si de a fi la curent cu ultimele noutati. Aceste servicii sunt denumite: Circles, Hangouts si Sparks. Cercurile sunt modalitatile noastre, ale utilizatorilor platformei de a decide cine ce informatie vede, fiind si cea mai simpla solutie de pana acum (fiti sinceri, de cate ori ati setat pe Facebook ca un anumit update sa fie vazut doar de anumite persoane?)
Hangout, considerat si punctul forte al acestei platforme este un serviciu de video chat colectiv, cu ajutorul caruia ne putem pune de acord cu prietenii nostri cu privire la "Ce facem sambata seara?" (JOKE), dar totusi, imaginati-va un proiect la care trebuie sa participati cu 100 de alti oameni din 8  tari de pe 3 continente, sau doar unul pe care l-ai inceput cu prietena ta cea mai buna si ai o idee geniala, dar esti in tren sau pur si simplu vrei sa le arati prietenilor tai ceva (utilitati ale acestui serviciu se gasesc).
Acum o intrebare importanta. La ce este cel mai bun Google? Nu, nu mobile OS, cu toate ca Android este un produs foarte bun. Nu, nici la advertising...chiar daca din asta se intretin. Da! Search! Iar Sparks ne ajuta sa ramanem la curent cu subiectele de interes fara a ne incarca stream-ul. Aici e ceva din spark-ul meu.
Pentru cei care se folosesc de serviciile google (Gchat, iGoogle, Picasa etc) este solutia de a avea totul intr-un singur loc, acesta fiind probabil unul din motivele care va duce la o adoptie mai mare fata de Google wave, al carui mare dezavantaj a fost ca era o platforma inchisa.
Apropo, imi place la nebunie design-ul ce pare desenat cu creioane colorate de copii veseli.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bookconsumer