vineri, 15 octombrie 2010

Proiecte - sisteme si structuri bibliografice si limbaje de indexare

In mare parte va voi spune care sunt temele la cele doua materii anuntate in titlu ca sa va faceti o idee. Incepem cu ce e mai simplu - "limbaje de indexare", unde trebuie sa facem un proiect de 5-7 pagini despre valoarea si importanta clasificarii Dewey, bineinteles cu note de subsol. La "sisteme si structuri bibliografice", proiectul trebuie sa aiba minim 20-25 de pagini si se compune din doua parti. In prima parte trebuie sa precizam informatii de actualitate din domeniu - teoria si practica bibliografiilor specializate (2005-2010). A doua parte se compune dintr-un studiu de specialitate pe o anume tema, pe care trebuie sa o alegem pentru saptamana viitoare si trebuie sa fie din bibliografii de bibliografii specializate precum bibliografia analitica editata de BCU, de Academie etc., bibliografii pe un domeniu anume, bibliografii despre o anume zona- Transilvania, Romania etc., bibliografii realizare de institute, bibliografii de bibliografii de periodice, bibliografii locale. Proiectul se va contine o introducere de o jumatate de pagina in care sa precizam si motivul pentru care am ales tema respectiva, campul de investigare de 2-3 fraze in care sa spunem ce surse am folosit, scopul studiului, si in fine, structura proiectului. Este necesara o privire critica si o prezentare detaliata, de exemplu cine a elaborat bibliografia, in ce spatiu se incadreaza, structura detaliata etc. Lucrarea trebuie sa contina adnotari si anexe. Daca imi mai aduc aminte ceva, va spun sau poate va aduceti voi...

6 comentarii:

  1. Ma intereseaza si pe mine O BIBLIOGRAFIEPE UN DOMENIU ANUME (O ANUME ZONA ,BIBLIOGRAFII REALIZATE DE INSTITUTE. Am de facut un proiect. Va multumesc!
    olteanuani@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu daca am inteles bine cerinta ta, dar bibliografii poti gasi la BCU pentru ca sunt cateva mai multe pe domenii precum M.Eminescu, Marea Neagra, Romania, Transilvania si le poti cauta mai intai de acasa, in catalogul lor de pe site sau poti cauta bibliografii in limba engleza, vei gasi pe mai multe site-uti de biblioteci, unele chiar integral sau pe site-uri precum Google Books, in rest, daca mai are cineva sugestii, banuiesc ca o sa-ti trimita pe mailul pe care l-ai lasat in comentariu.

    RăspundețiȘtergere
  3. TRIMITETI-MI VA ROG TARE MULT PROIECTUL DACA IL AVETI. MULTUMESC!

    RăspundețiȘtergere
  4. Din pacate nu pot face acest lucru din doua motive: 1. pentru ca nu il am inca, nu l-am facut si 2. pentru ca nu e etic, tot ce pot sa fac este sa-ti spun unde gasesti resursele si in plus nici pentru tine nu este bine, profesorii pot verifica foarte usor daca referatul este copiat, mai ales ca stiu despre acest blog. Daca esti in criza de timp mergi la BCU si intreaba la "servicii de referinta" pentru ca ei te vor indruma si iti vor face munca mai usoara.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si inca ceva, la timpul cat ati stat pe blog, nu pot spune cat, dar destul, si avand in vedere ca probabil chiar lucrati in Universitate sau in orice caz, erati acolo, dati o fuga pana la biblioteca pentru ca si acolo va poate indruma cineva si mai ales pentru ca e aproape.

    RăspundețiȘtergere
  6. i-mi trimiteti si mie un referat cu bibliografii de bibliografii ,pe un anumit domeniu? va multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Bookconsumer