luni, 25 octombrie 2010

Accesul la Internet...pe baza de IQ?

Pe Facebook, pe profilul Pietei Clujene On-Line am gasit stirea cum ca un domn, Vlad Andrei Marinescu, a inaintat o petitie catre furnizorii de Internet, prin care le solicita acestora sa limiteze accesul pe baza de IQ: “Accesul la internet este un privilegiu si trebuie tratat ca atare! Ne-am saturat de toate persoanele incapabile de a adapta si purta normal pe internet. Asa cum si in viata reala, sunt locuri unde accesul este restrictionat in baza a mai multor criterii, va solicitam ca si Internetul, o retea de retele la nivel global, sa poata fi accesat doar de persoanele competente”, se arata in petitie. Solutia cu care vine acest domn este realizarea unui test psihologic:  “Daca s-a obtinut scorul minim, atunci persoanei respective i se va aloca un ID si o parola, prin intermediul carora se poate autentifica pe o aplicatie care va oferi accesul la internet in urma unei analize biometrice: amprenta degetului, amprenta faciala si eventual amprenta oculara. Aceasta aparatura va fi achitata in rate insesizabile, lunare”. Oficial, nu-mi vine sa cred pana unde s-a ajuns..nu stiu cine este domnul, promit ca o sa-l "google-iesc" ca sa aflu unde lucreaza si ce a terminat (din curiozitate), dar nu putem restrictiona accesul, deoarece aceasta este una dintre functiile Internetului - sa te informeze oameni buni! Poate nu stii nimic intr-un domeniu si atunci te uiti pe Internet, te documentezi si macar ai o idee...devii mai informat ca sa nu zic destept. Ok...poate mi-ar placea si mie o retea de socializare unde sa existe numai anumite persoane...dar come on...sunt realista...si in pluc..testele de IQ nu sunt tocmai reale...poate in ziua respectiva esti obosit, neatent sau pur si simplu ai o altfel de inteligenta, poate una mai...practica :)


2 comentarii:

  1. :) Sorana: cred ca acorzi prea multa atentie idiotilor! sa fie oare prima mare aberatie pe care o auzi?citesti? hm, daca as face un top al proiectelor legislative "generate de unele genii ale politicii romanesti" asta ar fi deja pe ultimul loc... imi vine in cap proiectul unui senator de a impozita cadourile si banii primiti de insuratei la nunta! de asta ce sa mai spunem?? iar exemplele sunt fara limita...

    RăspundețiȘtergere
  2. Stii...uneori mi-e frica..sunt atatea lucruri care am zis ca nu o sa se intample ever si totusi s-au intamplat incat vreau macar sa ma obisnuiesc cu ideea la nevoie :)))

    RăspundețiȘtergere

Bookconsumer