luni, 2 august 2010

Putting the H back in human

Acum cateva zile am vazut o inregistrare de la TED din noiembrie 2009 referitor la un proiect numit Sixth Sense sau WUW (Wear Ur World). Impresionant e putin spus: transferul de fisiere e la fel de usor ca o atingere, accesul la orice fel de informatie se poate face de oriunde (la modul - vreau sa ma uit la un film, iau o bucata de carton si apas play). Pe scurt o libertate de miscare extraordinara fara a mai fi atat de dependenti de tehnologia traditionala. WUW e un fel de mashup intre mai multe softuri existente. Puteti sa cititi mai multe despre proiect pe site-ul lui Pranav Mistry - geniul din spatele proiectului sau check this out

 si


Mi-ar fi palcut sa se tina de cuvant si sa puna si softul ca open source dar oh well! cred ca ar fi fost prea frumos. Ce-i drept este ca astfel de softuri vor schimba total modalitatea noastra de a inteactiona cu tehnologia in urmatorii ani. Profesoara coodonatoare a acestui proiect vorbeste de implanturi cerebrale, avand astfel un gadget care ne anticipeaza toate dorintele si care faciliteaza considerabil "discutia" cu celelalte aparate. Cine stie in cativa ani o sa ma gandesc la o prajitura mare cu ciocolata si cand ajung acasa o gasesc facuta..Oh! da..am uitat! exista deja un astfel de gadget...doar ca e in stadiu experimental dar probabil nu va mai dura mult pana va ajunge in casele fiecaruia dintre noi. 
Fie ca vrem sau nu Viitorul e deja aici, depinde de voi daca vreti sa fiti surprinsi de secunda urmatoare, sau doriti sa o anticipati.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bookconsumer