vineri, 16 iulie 2010

Posibile masuri de ajutare a bibliotecilor in vreme de criza

La noi nu se fac masuratori, dar in S.U.A. s-a descoperit ca exista o legatura directa intre accesul la biblioteca si notele elevilor. Sa nu mai spunem ca in perioada aceasta tulbure, cand tot mai multa lume ramane fara serviciu, s-a constatat cresterea numarului de cititori in biblioteci pentru perfectionare in domeniu sau in altul si pur si simplu pentru ca acum au mai mult timp la dispozitie si nu vor sa-l iroseasca. Sa nu uitam ca la biblioteca un permis nu te costa foarte mult si ai la dispozitie apoi, gratuit, o colectie enorma. In continuare, puteti vedea un filmulet de stimulare a cetatenilor pentru a se implica in activitatea bibliotecii prin voluntariat, donatii etc.

2 comentarii:

  1. :)...si eu am abonament la biblioteca din Oradea, unde locuiesc. Pe partea de literatura biblioteca sta foarte bine....dar in ceea ce priveste partea de economie de exemplu stau lamentabil. Eu promovez ideea ca fiecare persoana sa aiba permis la biblioteca. Mi-ar place foarte mult ca tot mai multe biblioteca sa preia ideea de ceainarie ca si cei de la Carturestii. Felicitari pentru articol. Ma bucur sa "cunosc" persoane care promoveaza si astfel de lucruri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc! Sa speram ca se vor indrepta lucrurile si bibliotecile vor deveni un loc de relaxare, de brainstorming, deschise si moderne..asa cum e si la Carturesti.

    RăspundețiȘtergere

Bookconsumer