luni, 12 iulie 2010

The world is mobile

Trebuie sa recunoasteti ca am devenit dependenti de telefonul mobil si nu doar pentru a vorbi cu orele sau pentru a trimite SMS-uri sau MMS-uri ci si pentru a folosi internetul, pentru a surprinde momentele frumoase din viata noastra sau pentru some good old fashion shopping (in varianta secol 21 :). Telefonul a intrat in ultmul an in atentia marilor companii, dat fiind potentialul pe care il prezinta. Un exemplu de la Google, ei prin Fro Yo dau posibilitatea posesorilor de telefon sa se foloseasca de camera foto/video din browser, nu doar ca raspunde la comenzi vocale de genul "Suna-l pe X" dar poti da comenzi si browserului (atentia pentru web based apps si OS-uri care fac din utilizarea internetului cel mai simplu lucru (Chromium OS, Fro Yo) este de inteles cand vorbim de acest gigant care ofera servicii web based). De asemenea s-au creat aplicatii care sa ne ajute sa ne folosim telefonul ca un card si mai nou  se lucreaza la aplicatii care sa faciliteze transferul de bani. 
O alta noutate din lumea telefoanelor mobile este aceea ca vom putea apela chiar si din locuri unde nu exista o retea disponibila sau satelit, ce-i drept nu vom putea suna din Romania in Australia, ci doar local, dar si asa, mai ales in situatiile de urgenta un astfel de soft  este un ajutor extraordinar.
Aaaa, si sa nu uit, de acum putem sa ne facem propriile aplicatii pentru android, great news mai ales pentru organizatiile mici care nu isi permit sa arunce cu bani pentru o varianta de site pentru mobil, sau pe diverse aplicatii. O astfel de organizatie este biblioteca care isi va putea crea aplicatii cu ajutorul carora utilizatorii sa poate consulta catalogul electronic, sau sa acceseze bazele de date, sa isi poata rezerva o carte sau sa creeze propria platforma de comunicare intre toti utilizatorii bibliotecii prin care pot schimba impresii sau oferi sugestii, se pot ajuta intre ei, etc. Idei sunt cu miile, mai lipseste sa se si puna in practica!
Have fun learning :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bookconsumer