duminică, 31 ianuarie 2010

Unde merge studentul de la biblioteconomie in weekend?

Merge la Muzeul National al Literaturii Romane. Acesta se afla pe Bulevardul Dacia, nr.12 si are si cateva locuri de parcare ca sa nu dea prea mari batai de cap soferilor. La parter este organizata o mica expozitie inchinata poetului nostru care ne-a marcat copilaria si adolescenta - M. Eminescu si se numeste "Eminescu 160". Vizionarea este gratuita.
  

Mai apoi, la etajul 1 gasim expozitia "Euro Litera Tur", biletul fiind pentru studenti 2 lei, daca doriti sa faceti si poze trebuie sa mai platiti inca 15 lei.


Ceea ce este placut de observat, si mi se pare un pas inainte, faptul ca acesta este un muzeu modernizat, in sensul ca interiorul arata foarte bine, exista aparate pentru masurarea umiditatii si a temperaturii, iluminarea este foarte buna, iar in sertarele din camere se gasesc printuri pe care le poti citi, atinge, avand in vedere ca expozitia este dedicata manuscriselor rare si nu numai. Iar cel mai important lucru este ca te simti bine primit. Muzeografa de acolo, o doamna foarte amabila, prezinta lucrurile cu pasiune si pur si simplu simti ca ii place ceea ce face. Felicitari dansei si speram s-o tina tot asa!

Printre exponatele de muzeu am intalnit lucruri interesante precum un scaun si un pian al lui M.Sadoveanu, un tron negru, masiv, cu semne zodiacale, un ceas tip "Boulle", jobenul, papioanele si salul lui Liviu Rebreanu. Dintre cartile rare, pe care le-am mai vazut pe la alte muzee si cu alte ocazii, mi-au placut si de aceasta data o carte de versuri de Anton Pann, "Satyrus" a lui Antioh Cantemir, cartea de capatai a lui Varlaam si "Biblia lui Serban" de la 1688. De asemenea mai puteti observa scrieri ale scriitorilor printre care M.Eminescu, G.Bacovia, I. Pillat etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bookconsumer