miercuri, 27 ianuarie 2010

Social media is big...

and getting bigger :)

Citeam un articol despre World Economic Forum unde s-a discutat despre.. da, social media. Dar asta nu mai e o noutate, cel putin nu pentru multi dintre noi. Pe site altaceva mi-a atras atentia : o reclama care suna asa Create a social network, website, blog or forum in under 2 minutes for free. In principiu nu clickuiesc pe reclame (daca ar fi dupa mine probabil ar da faliment) dar patratelul acesta mi-a atras atentia si am explorat un pic. Da, exista o varianta free dar nu iti ofera prea multa libertate de miscare in schimb cea full option este WOW. Va povestesc in mare: nu ai nevoie de know-how in webdesign si doar de imaginatie, sa stii ce si unde vrei pentru ca restul se rezuma la click si dublu click si gata un now twitter. Nu e nevoie de server, nu trebuie instalat nimic. Seamana un pic cu wix, doar ca e mult improved.

So, webul devine mult mai usor de utilizat pe zi ce trece, programatorii sunt din ce in ce mai talentati si noi micii utilizatori avem o libertate din ce in ce mai mare avand la dispozitie softuri si aplicatii pe care se poate juca si un newbie (ce-i drept conform unor studii desfasurate in India, un copil poate invata ce e un calculator si basicul in utilizare in 8 minute , iar in 2 luni deja si-au insusit cateva cuvinte in limba engleza (200de termeni pe acre ii utilizau corect) fiind deja oarecum avansati in ale internetului. Experimentul il gasiti pe TED...makes you think mai ales ca sunt unii care abia stiu sa deschida un pc, cu toate ca il au langa ei toata ziua si cica mai si lucreaza pe el.

Web-ul este in prezent o invitatie deschisa catre inovatii. Ne invita sa gandim altfel si sa il vedem asa cum e: un spatiu care iti permite sa explorezi, sa inveti, sa socializezi, sa aduci inovatii. O informatie nu se mai gaseste intr-un singur loc lipsita de relatii cu ce e in jur. Ea e legata prin link-uri de alte informatii e retweetuita si imbunatatita.

Let's explore, let's grow!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bookconsumer