marți, 8 noiembrie 2011

Oracle Day

More expertise. More innovation. More insight


Saptamana trecuta am fost la Oracle Day, la Marriott, unde antreprenorii si IT-istii, avizi de informatie ( si de un pranz gratuit :) ) , au venit sa afle ce mai e nou in lumea tehnologiei. Am fost foarte placut suprinsa sa constant numarul foarte mare al participantilor - pana acum, in comparatie cu alte conferinte la care am fost, cel mai mare! Evenimentul a fost impartit in doua - prima parte fiind prezidata de cativa speakeri si discutii deschise, ca mai apoi, dupa pranz, fiecare participant sa-si aleaga tipul de conferinta la care sa participe, centrate pe cloud-computing, social media etc.


La inceput s-au inmanat cateva premii - n-am fost prea atenta pentru ca ma omora aerul conditionat- apoi a venit un domn, Jean-Claude Michaca, care ca mai toti oamenii cu adevarat destepti ne-a explicat niste lucruri foarte complicate in termeni simpli si cu insertii amuzante. Ca mai toata lumea, a pus si el accentul pe social media, dand un exemplu din familia lui - atunci cand isi cheama fiul la masa, il striga si il suna, dar acesta nu raspunde, si atunci intra pe Facebook si ii scrie - "Dinner time!", iar toti prietenii lui incep sa rada. Lasand glumitele la o parte, pe tot parcursul conferintei, toata lumea a fost uimita de performantele noilor sisteme Oracle din gama Exadata. Dupa cum stiti, am publicat un filmulet pe blog cu acest lucru, unde puteti intelege mai bine si mai repede avansul tehnologic de care vorbesc - pe scurt, multe date in putine servere, cu un consum mai mic...hai ca suna bine, nu?


Inainte de pranz, a avut loc si o masa rotunda intre sponsorii evenimentului, la care a participat si ministrul telecomunicatiilor, Valerian Vreme. Din pacate, a starnit numeroase zambete (eu nu puteam sa ma mai opresc), cand si-a inceput comunicarea spunandu-ne ca a intrat si el pe Google sa vada ce e asta domne' - "Oracle Day", inainte de a veni si asa a aflat de produse si ce se intampla. :)) Ce om sincer! Discutia a incercat din rasputeri sa ramana obiectiva - erau destul de multe persoane frustrate, care aveau multe de zis, cu toate acestea s-a pastrat un ton calm, profesionist, cum gasim de obicei la Oracle. Unii s-au mai enervat si au iesit mai repede la pranz, altii nu au vrut sa piarda nicio secunda.


Dupa pranz  unii participanti s-au evaporat misterios - pacat pentru ei pentru ca partea a doua a fost foarte interesanta. Conferintele au fost:


  • Oracle Core Technology
  • Oracle Fusion Middleware
  • Oracle Applications
  • Oracle Business Intelligence
  • Oracle on Oracle

Eu si sotul meu IT-ist am ales-o pe a doua pentru ca avea un studiu de caz interesant de Exadata, dar punea accent si pe social media. Oricum, daca ar fi fost dupa noi, am fi mers la toate pentru ca erau extrem de interesante, din pacate acest lucru era imposibil pentru ca se desfasurau in parelel. Oricum la cat costa sistemele, daca as lucra in in domeniu, m-as simti onorata sa am ocazia sa particip la un proiect de implementare... Agenda de la Oracle Fusion Middleware a fost:


Prezentare Oracle: Cloud cu Oracle Fusion Middleware
Liviu Gherman, Fusion Middleware Sales Manager, Oracle Romania
                                                                           
Prezentare partener Gold: Optimizati-va bunsiness-ul prin intermediul IT. Oracle Exadata si Exalogic
Carmen Sauer, Chief Operations Officer, Romsys
Iulia Alecu, Project Manager, Romsys
                                                                                            
Platforma de interactiune cu utilizatorii pentru "social business"
JENS Toppenberg, Oracle WebCenter and Social Media Sales Director, Oracle
                                                                           
Oracle Exalogic: Cea mai buna fundatie pentru Cloud Computing
Owen Hughes, Head of Exalogic Business Development Manager, Oracle EMEA
                                                                           
Accelerati-va business-ul prin integrarea optimizata de date
Milomir Vojvodic, Data Integration Business Develpoment Manager, Oracle EMEA
                                                                           
Securitatea platformelor software - o abordare holistica 
Christian Patrascu, Senior Group Manager Product Management, Oracle EMEA


Si de final, un scurt filmulet:
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bookconsumer