luni, 7 martie 2011

Din bibliotecile romanesti

Daca titlul ar fi fost din bibliotecile secolului nostru cu siguranta ar fi fost o poveste frumoasa, pozitiva. In schimb aceasta e o poveste care de regula nu ajunge la urechile inocentilor utilizatori.
Sa incepem cu inceputul. Legea pensionarii fortate a suparat destul de multi oameni care aveau un locsor caldut si destul de bine platit. Ce mi-a fost dat sa aud in ultimele saptamani cred ca ar uimi si pe cel mai cinic si neincrezator dintre oameni, dar nu la aceste detalii ma voi referi, pana la urma fiecare om cu standardele lui. Problema intervine atunci cand se pun in practica amenintari. O astfel de persoana suparata pe deciziile guvernului a plecat dintr-o biblioteca, lasand frumoasa incurajare ca nu ne vom putea descurca la fel de bine fara dumneaei. Astazi, in urma unui apel catre o alta biblioteca din tara in legatura cu un schimb interbibliotecar, s-a primit urmatorul raspuns : nu discutam pana nu ma suna doamna X despre care vorbeam un pic mai sus si chiar daca va fi trimisa cererea de imprumut, aceasta nu va fi luata in considerare pana la primirea apelului mult dorit.
Numele nu le voi face publice inca, insa daca aceasta atitudine va fi pastrata, cu siguranta voi reveni asupra deciziei. Mi se pare injositor sa se apeleze la asemenea practici care influenteaza relatia noastra cu cititorii. Nevrozele pot fi rezolvate in alte moduri, nu afectand buna functionare a bibliotecii. Si ne mai miram de ce bibliotecile sunt cum sunt...Totul e pe baza de orgolii. Niciodata nu vom iesi din evul mediu cu astfel de practici. Si mai au unii curajul sa afirme cat de importante sunt bibliotecile... bleah!! I'm sick!Sick of it all!
O sa va tin la curent :)

Later edit : S-a rezolvat situatia. Nu comentez cum, pentru ca nu e demn de o institutie de acest tip. Oricum cine lucreaza in biblioteca stie prea bine cam cum merg lucrurile, cu exceptiile de rigoare

5 comentarii:

  1. La Multi Ani ! dragele mele , va urez sa avetzi parte de o primavara frumoasa si calda in sufletele voastre !
    PS > cand ne intalnim si noi ??? :)
    va pup .

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani si tie :*
    Stabilim o zi si iesim :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Vinerea ies mai devreme de la job , ar mai fi si sambata dar imi termin programul dupa ora 14 .... asadar daca voi nu aveti program vinerea aceasta dupa ora 16 :)

    RăspundețiȘtergere
  4. inca e un pic in aer. sa vad ce info pot sa aflu si voi adauga un update

    RăspundețiȘtergere

Bookconsumer