duminică, 27 septembrie 2009

Ce mai putem face in Second Life...

3 activitati interesante pentru diverse domenii :
A) Antreprenoriatul este o activitate frumoasa, captivanta, dar si riscanta, aleasa de obicei de cei ambitiosi. Impune respect si indeamna la creativitate. In cateva tari, cei care doresc sa se numeasca antreprenori, trebuie sa dea un test prin care sa dovedeasca ca si-au asumat cunostinte legate de legislatie, bazele economiei etc. Antreprenoriatul in Second Life poate parea ireal si nefondat. Lucrurile nu stau astfel. Sa vedem un exemplu de reusita in afaceri intr-o lume virtuala: see youtube.
B) Arhitectura. Crescendo Design este o firma care se ocupa de design-ul caselor, refacerea proiectelor sau imbunatatirea lor. In Second Life, avem dovada clara a acestei firme "smart" care se foloseste de aceasta lume virtuala pentru a proiecta si ridica cladiri: see youtube.
C) Intalniri, summituri, cursuri, seminarii etc. Criza a determinat multe firme si hoteluri ce inchiriau sali de meeting sa-si revizuiasca portofoliul de clienti si strategiile de marketing. Tendinta in alte tari este aceea de a economisi timp, energie si bani utilizand medii din Second Life pentru intalniri. Desigur, este mult mai comod, dar exista si dezavantaje. Totusi, Intel este una dintre acele corporatii ce au ales sa organizeze un summit in Second Life: see youtube.
D) Experimente utile pentru studentii de la medicina, chimie, biologie. Acestia pot experimenta schizofrenia, corpul uman, eficienta unor tratamente si medicamente etc.: see youtube.
Vom reveni si cu alte 'experiente' din Second Life si mai multe detalii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bookconsumer