luni, 9 noiembrie 2009

Reframe it si Google sidewiki. Our web our world

Reframe it si Google Sidewiki sunt doua dintre cele mai importante extensii web care permit adaugarea de comentarii despre un site sau o anume informatie de pe un site fara acordul administratorului. In ceea ce priveste Google Sidewiki a fost implementat un algoritm care filtreaza comentariile in functie de importanta si relevanta. Utilizatorii acestor extensii au posibilitatea de a vedea toate site-urile care includ o anumita fraza fara ca acestea sa fie comentate in prealabil. Trebuie precizat ca in cazul motorului de cautare Google i s-au adaugat cateva optiuni care seamana oarecum cu sidewiki : dupa efectuarea unei cautari se pot lasa comentarii la anumite site-uri care ni se par relevante sau le putem muta in pagina in functie de importanta pe care o au pentru noi ca "detectivi de informatii", toate aceste informatii putand fi salvate pentru cautari viitoare. Extensia sidewiki se poate downloada de aici iar cateva opinii puteti gasi aici. Din pacate pana in prezent este compatibila doar cu Firefox si IE dar echipa de la Google anunta ca va fi in curand o varianta si pentru Chrome.
Reframe it poate fi considerata o extensie pentru grupuri specializate deoarece permite crearea de grupuri si vizualizarea comentariilor facute de persoanele adaugate in grup, sau de persoanele a caror activitate o urmariti ori pur si simplu raspunsurile primite la un comentariu facut anterior. Reframe it poate fi downloadat de aici cu aceeasi precizare ca si in cazul sidewiki - este compatibil doar cu Firefox si IE.
Cel mai important avantaj al unor astfel de extensii este acela ca micsoreaza timpul de regasire a unei informatii pertinente.
Explore & Enjoy

Update (14.12.2009) : Exista varianta Google sidewiki si pentru google chrome.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bookconsumer