vineri, 21 septembrie 2012

Necunoscuta de la Wildfell Hall

Autor: Anne Bronte
An: 2012
Editura: Litera
Pagini: 544


Aceasta este una dintre cartile care imi aduc aminte de lista obligatorie de lectura din scoala si face parte dintre acele volume pe care e bine sa le citesti, ca poate te intreaba cineva :)

Am luat-o de la un stand micut al editurii, din Auchan, si mi s-a parut initial ca nu vad bine pretul..care se situa undeva pe la 14 ron...2 carti! Atunci am intrebat-o surprinsa, pe tanara vanzatoare... daca valoarea se datoreaza faptului ca nu se mai cumpara marii clasici...iar ea mi-a zis ca e oferta...dar sincer..nu stiu daca a inteles de fapt ce voiam sa spun...

Daca nu stiati, Anne Bronte este sora mai mica a lui Charlotte Bronte, de care sigur ati auzit, iar prima data, cea dantai a publicat sub un pseudonim, ca pe atunci asa erau vremurile... Titlul englezec este "The Tenant of Wildfell Hall" si nu stiu de ce, atunci cand ma gandesc la traducere, imi vine mereu sa zic "nesuferita de la Wildfell Hall"...poate mi-a ramas in minte intrebarea lui Arthur, baietelul personajului principal, care o intreaba pe mama sa de ce este nesuferita...In ciuda celor 544 de pagini, am citit-o in doua zile si desi ma asteptam la descrieri lungi si interminabile, acestea au fost indeajus pentru a contura personajele si a oferi o imagine de ansamblu. Este o carte despre datorie, devotament si sacrificiu si reliefeaza o frumoasa poveste de dragoste.

Ar trebui mai multe domnisoare din ziua de astazi s-o citeasca, ca sa poata face o comparatie intre perioada de atunci si cea de acum si sa aprecieze libertatea pe care o avem, ca femei. O recomand cu caldura si acelora dintre noi, mai romantice :)Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bookconsumer