miercuri, 26 octombrie 2011

Romanesque


Acum un an am avut nevoie de o sursa de informare pentru un eseu la master, asa ca am cumparat albumul de arta de mai sus, aparut in 2007, de 96 de pagini si al carui editor este Norbert Wolf. Wolf are experienta cu mai multe albume de arta si acest lucru se vede si in structura lucrarii. Nu ma prea pricep la recenzii pentru albume de arta, dar va pot spune ca e bine sa aveti in casa macar unul - hrana pentru spirit, si contine istorisiri, legende interesante, nu mai spun de fresce foarte vechi, minunate si sculpturi cu motive religioase. Si uite asa va perefectionati si engleza si va imbogatiti si cultura generala. Marturisesc ca pana sa incep sa citesc, nu stiam foarte multe despre acest tip de arta. Eu l-am luat de la Carturesti si vine de la editura Taschen. Incredibil este pretul pe care l-am gasit pe Internet, in comparatie cu cel din librarie.

marți, 25 octombrie 2011

Open acces week

A inceput astazi, fiind "sarbatorita" la nivel mondial. In aceasta perioada sunt lansate/popularizate noi proiecte open acces din diverse categorii, incepand cu jurnale stiintifice si terminand cu tehnologii de ultima generatie.
Din punctul meu de vedere, open acces reprezinta calea cea mai usoara de a facilita/incuraja inovatia, iar ca exemplu enumar doar cateva mega-proiecte de succes precum Drupal , Mozilla, A-I (un proiect foarte interesant care are in vedere studiul inteligentei artificiale), OpenNebula (toolkit pentru cloud computing) sau baze de date stiintifice precum DOAJ. Dupa cum am spus acestea sunt doar cateva exemple de adoptie la scara mondiala a ideii de share-uit informatii, si colaborare cu alti oameni cu interese comune indiferent de granite, totul in numele inovarii si al simplificarii, nu doar a accesului la informatii si tehnologii, ci a propriei noastre existente.
Open acces nu e doar un trend, ci un mod de a trai (la un oarecare nivel semifilosofic, asta nu inseamna ca trebuie sa dormim cu usa deschisa, ci mai degraba sa dam de stire omenirii cum am ajuns la un anume rezultat pentru ca alte persoane interesate de acelasi lucru sa nu trebuiasca sa treaca prin aceleasi etape si even more poate vor reusi sa aduca un plus de valoare propriei noastre idei).

Bookconsumer