marți, 25 octombrie 2011

Open acces week

A inceput astazi, fiind "sarbatorita" la nivel mondial. In aceasta perioada sunt lansate/popularizate noi proiecte open acces din diverse categorii, incepand cu jurnale stiintifice si terminand cu tehnologii de ultima generatie.
Din punctul meu de vedere, open acces reprezinta calea cea mai usoara de a facilita/incuraja inovatia, iar ca exemplu enumar doar cateva mega-proiecte de succes precum Drupal , Mozilla, A-I (un proiect foarte interesant care are in vedere studiul inteligentei artificiale), OpenNebula (toolkit pentru cloud computing) sau baze de date stiintifice precum DOAJ. Dupa cum am spus acestea sunt doar cateva exemple de adoptie la scara mondiala a ideii de share-uit informatii, si colaborare cu alti oameni cu interese comune indiferent de granite, totul in numele inovarii si al simplificarii, nu doar a accesului la informatii si tehnologii, ci a propriei noastre existente.
Open acces nu e doar un trend, ci un mod de a trai (la un oarecare nivel semifilosofic, asta nu inseamna ca trebuie sa dormim cu usa deschisa, ci mai degraba sa dam de stire omenirii cum am ajuns la un anume rezultat pentru ca alte persoane interesate de acelasi lucru sa nu trebuiasca sa treaca prin aceleasi etape si even more poate vor reusi sa aduca un plus de valoare propriei noastre idei).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bookconsumer