duminică, 11 decembrie 2011

Data Centers and IT Infrastructure Management




Pe 6 decembrie am fost la Intercontinental la o conferinta interesanta, organizata de Agora, despre data centers, unde s-au atins punctele fierbinti din IT si anume virtualizarea si cloud computingul. M-a surprins varsta audientei, trecuta de 50 de ani in mare parte si in acelasi timp m-a bucurat sa observ multi pasionati de acest domeniu. Din pacate foarte multi raman la acest statut si nu implementeaza solutiile respective, desi daca vorbim despre data centers...inchirierea este chiar convenabila. Cu ocazia aceasta am aflat si despre cei de la Eaton..nu stiu cum de mi-au scapat pana acum...In continuare agenda evenimentului si poze:









   
 
10:00 – 10:10 Cuvânt de deschidere – organizatori:
Romulus Maier, Managing Partner, Agora Group
Moderator: Bogdan Marchidanu, Senior Business Editor, IT TRENDS
   
10:10 – 10:35 APC by Schneider Electric
  „Soluții de Centre de Date de la APC by Schneider Electric”
Speaker: Eduard Bodor, Central Europe Data Center Business Development Manager
   
10:35 – 11:00 HP România
  „HP Cloud Solutions for Data Centers – Soluţii de Cloud HP pentru centre de date”
Prezentare susţinută de către dl. Dragoş Cărare, Senior Systems Consultant – Business Critical Systems
   
11:00 – 11:25 DELL
  "Dell Open Solutions For Data Center Management"
Speaker: Marius Purice, Next Generation Data Center Solutions Consultant, Central Emerging Europe
   
11:25 – 11:45 EATON ELECTRIC
  "Soluţii Eaton pentru Data Center"
Speaker: Gabriel Tache, Country Sales Manager
   
1145 – 12:10 Power Back-up Services
  "Decentralized Parallel Arhitecture (DPA)"
Speaker: Cristian Bucur, Consultant Power
   
12:10 – 12:35 Class IT
  "Datacenter = Soluţie pentru continuitatea şi disponibilitatea afacerii"
Speaker: Florian Bucă, Operations Director
   
12:35 Concluzii şi discuţii              

Mouse Arc Touch by Microsoft

Asa se numeste cadoul primit de Mos Nicolae de la sotul meu, care stia ca imi doream de ceva timp acest mouse si reusisem sa luam numai tastatura Arc de la Microsoft. Frumusetea acestuia nu consta numai in design, pentru care a castigat si un premiu, ci si in posibilitatea de a salva bateria acestuia, inchizandu-l. Asa cum v-ati dat seama, este wireless (9 m), se poate transporta cu usurinta in calatorii, la conferinte, este usor de folosit pe orice suprafata, ergonomic si partea cea mai amuzanta este ca are un sunet discret cand faceti scroll, ca si cum in interiorul lui s-ar afla un hamster pe rotita.




Vreau!

Se apropie noul an si ca fiecare dintre noi, imi doresc ca in viitor (cel apropiat), copiii nostri sa fie isteti si tehnologia sa ii ajute in tot ceea ce intreprind, dar in acelasi timp imi doresc sa ne trezim un pic la realitate si sa nu mai cumparam toata gama de gadgeturi doar pentru ca e la moda. Sper sa fie doar un trend si sa descoperim ca nu toate produsele ni se potrivesc sau ne sunt de folos. Stiu ca e tentant..si eu cand ma duc intr-un magazin de electronice sunt precum un copil in fata vitrinei cu bomboane, dar haideti sa ne gandim un pic si la planeta aceasta, care nu stiu cat va mai rezista si va mai indura sa ne schimbam noi un telefon cumparat la doar o luna pentru ca a aparut alt model...sau tableta sau e-reader...ce vreti voi. Ganditi-va bine inainte sa cumparati ceva si luati-l pe termen lung...atat cat se poate. Si daca tot ma numar printre cei care isi schimba perifericele pentru ca au o utilitate mai mare, dar sunt si mai eco, as vrea sa nu se mai profite atat de mult de eticheta aceasta - power saving, eco...pe orice produs...chiar daca lucrurile nu stau chiar asa...E la fel ca atunci cand vrei sa iti iei produse cosmetice naturale si pleci sa cauti in tot orasul, incepand de la mall, unde descoperi ca acele produse pe raftul carora scrie "produse naturale" contin sodium lauryl/laureth si ca exact singurul sampon din cele 100, care nu contine aceasta substanta, lipseste cu desavarsire...Si inca ceva..vreau sa vad din ce in ce mai multe persoane open-minded, mai ales printre antreprenori, care aleg pentru companiile lor solutii de cloud computing sau macar de virtualizare. That's all folks! Nu stiu cat timp voi mai avea sa scriu pe blog..din ce in ce mai putin...asa ca va urez de acum sarbatori fericite! Sa petreceti timp de calitate impreuna cu cei dragi si sa zambiti mult! Eu cu siguranta asa am sa fac :)

Bookconsumer